Saturday, November 17, 2007

Tre små kinesere... hvor?

Husker du sangen "Tre små kinesere på Højbroplads, satt og spilte på en kontrabass. Så kom en konstabel, spurte hva det var.. Tre små kinesere på Højbroplads"? Man kan også bytte ut alle vokalene med én annen vokal, som for eksempel i eller å. Veldig morsomt.

Denne sangen hadde også vi glemt, helt til i kveld! Jeg, Ragne og en dansk kagemand, begynte å tenke på hvor i alle dager Højbroplads var. Eller, Høybroplass, som jeg antok det het (og ja, først tenkte jeg det kanskje var i Oslo).

Etter knakende hjerner og masse fundering, gikk vi rett til Google. Dette skulle vi til bunns i. Å skrive Høybroplass ga ingen andre resultater enn en morsom blogg, der forfatteren funderte på akkurat det samme som vi. Da vi søkte på Højbroplads og fikk opp et bilde, utbrøt den danske kagemanden: "Åååh, er det der". Og det viste seg at han hadde gått over den plassen "en million ganger" (han sa det selv, i alle fall).

Så nå går vi rundt med sangen på hjernen, og flere ubesvarte spørsmål, blant annet om opphavet til denne sangen. Og vi har også en god idé.....

Dette er visstnok Højbroplads. (Beklager til den personen som jeg har stjålet bildet av, men det går til en god sak).

Dette bildet heter faktisk Musikanter på Højbroplads (takk, Google). Jeg synes det er ganske morsomt, men det hadde vært bedre om de var kinesere! (Eller kanskje de er, bare et stykke tilbake i slekta?).


Tri smi kinisiri pi Hibripliss.... (lykke til med å få sangen ut av hodet!)

3 comments:

Anonymous said...

haha! :D

Sanna Drogset Børstad said...

du kunna spurt mæ. æ visst det hele. forøvrig en meget vakker sang. æ-versjonen e artigs. træ smæ kænæsæræ pæ hæbræplæss..

Anonymous said...

http://www.aok.dk/byen-rundt/hoejbro-plads