Monday, December 21, 2009

Bronsejentene i reisemareritt

De norske håndballjentene har visst vunnet seg en bronsemedalje i håndball VM i Kina. Men... "etter den søte feriekløen kom den sure hjemtursvien", skriver Dagbladet i dag. Det hadde seg nemlig sånn, at bronsejentene havnet i et reisemareritt.

"Reisen hjem fra Kina ble et mareritt for de norske håndballjentene som ikke kommer hjem før tirsdag kveld".

Ordbok.no og Wikipedia beskriver et mareritt som en svært ubehagelig drøm, en uhyggelig tilstand eller opplevelse... Og da kan jeg jo godt skjønne hvorfor reisen til håndballjentene var et mareritt:

DE KOMMER HJEM NESTEN ET DØGN SENERE EN PLANLAGT!

Oh my god. Flyet ble nemlig kansellert på grunn av været. Så; ikke ta i betraktning det faktum at
1. De kommer seg hjem i god tid før jul
2. De kom seg helskinna og trygt frem, og reiste vel sannsynligvis helt gratis også
3. De er ganske heldige i forhold til mange andre her i verden, og burde vært glad for å ha prestert bra (?) i VM, i stedet for å tenke på det MARERITTET av en reise de hadde.

Takke meg til en litt mer moderert språkbruk i framtida!

1 comment:

Tinasmoster said...

Det skjer MYE forferdelig i verden når man tenker på det. Hva med de to familiene som står "askefaste" (nytt populært ord i april 2010) på ferietur i Maldivene? Den ene er bekymret fordi hun er gravid og vil hjem til Norge for å føde i trygge omgivelser. YES! For det fødes sikkert ikke så mange velskapte barn på Maldivene!? Fint med ferie til et eksotisk sted, men et sted går grensen, liksom.
Nei, vi får nok gå tilbake til sånn som det var i min barndom på sekstitallet, da reiste vi ikke lenger enn det som var overkommelig med buss og tog. Eller bil. Da var det eksotisk å komme til Sverige, da. Men helst ikke hvis man var gravid, vel og merke!